2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Vobleriai velkiavimui – lydekinis TOP 10

Ši info išrinkta iš įvairių rusiškų internetinių žūklės portalų. Šiuo atveju kalba eina apie sąlyginai nedidelius voblerius, kurie yra gana universalūs ir kurie pasižymi didžiausia laimikių gausa, bet nebūtinai didžiausiais jų dydžiais. Žodžiu, tai nėra „malkos“, skirtos rekordiniams egzemplioriams ar kokiai tai egzotinei žūklei, o normalūs vobleriukai klasikiniam velkiavimui.

Rekomenduojami vobleriai lydekų žūklei:

1. TSURIBITO Deep Shaker 85F

Plaukiantis vobleris, 8,5 cm ilgio ir 18 g svorio, neriantis į 3-5 metrų gylį. Velkiaujant, galima pasiekti ir didesnį gylį. Efektyvus masalas pakankamai stambiems plėšrūnams, gerai užsirekomendavęs ir stambių starkių žūklėje. Pasiekęs dugną, vobleris pirmiausia atsimuša į kliūtį liežuvėliu ir paprastai pakyla aukštyn, nekabindamas trišakiais dugno. Gaminama apie 16 skirtingų atspalvių.



2. BOMBER A B07A ir A B08A

Amerikietiški plaukiantys vobleriukai – labai universalūs masalai velkiavimui. Tinka tiek lydekoms, tiek starkiams ar dideliems ešeriams. Modelis A B07A yra 6,7 cm ilgio, 14,1 g svorio, dirba 2-3 metrų gylyje, o velkiaujant geba pasiekti ir 4 metrų gylį. Modelis A B08A yra kiek didesnis - 7,5 cm ilgio, 17,7 g svorio ir pasiekia metru didesnį gylį nei anksčiau paminėtas jo „brolis“. Pasižymi labai aktyviu darbu.



3. MANNS Strech 20+

Skanus kąsnelis stambesnėms lydekoms. Tai plaukiantis ir giliai neriantis vobleris. Ilgis 11,5 cm, svoris 14 g.


4. SALMO Hornet 9

Didžiausias modelis Salmo „širšiukų“ serijoje. Gerai užsirekomendavęs stambių plėšrūnų žūklėje, tame tarpe ir šamų. Tai crank tipo plaukiantis vobleris, kurio ilgis 9 cm, svoris 36 g, neria iki 3 metrų normaliai spiningaujant ir iki 5 metrų velkiaujant.

5. RAPALA Shad Rap SR07

Absoliuti klasika, bet iki šiol efektyvi. Domina įvairias plėšrūnes, bet labiausiai šį voblerį kremta lydekos. Tai plaukiantis vobleris, 7 cm ilgio, 8 g svorio, dirbantis 1,5 – 3,3 metrų diapazone.


6. YO ZURI 3D Crank R726

Plaukiantis vobleris, laikomas vienu iš sėkmingiausių velkiautojų masalų. Jo ilgis 6,5 cm, svoris 17 g., pasiekia iki 4 metrų gylį. Sėkmingai gundo visą pagrindinę plėšrūnų trijulę – lydekas, ešerius ir starkius.


7. STRIKE PRO Wigglin Oscar 50

Tai neutralaus plūdrumo vobleris (suspenderis), pasižymintis labai specifiniu žaidimu. Traukiant minimaliu greičiu, šis masalas dirba labai plačia amplitude. Masalo ilgis 5 cm, svoris 11 g, dirba maždaug iki 1 metro gylyje.


8. SAVAGE GEAR Diving Prey

Puikiai imituoja nedidelę kuojiūkštę. Tai plaukiantis ir giliai neriantis vobleris, kuris gaminamas dviejų dydžių: 6,3 cm sveriantis 8 g ir 9 cm sveriantis 21 g. Mažesnysis neria į 2,5 – 3,5 metrų gylį, didesnis modeliukas dirba 3-6 metrų ribose. Jie nėra brangūs, pagaminti kokybiškai ir gerai vilioja žuvis.


9. JACKALL Squad Minnow 80

Tai suspenderis, gerai viliojantis lydekas bei ešerius. Ilgis 8,2 cm, svoris 9,7 g, dirba 0,8 – 1,2 metrų gylyje. Gamintojo asortimente yra ir kiek didesnis bei mažesnis modeliukai. Šis vobleris pagristai laikomas vienu iš sėkmingesnių masalų tvičingui, bet pasirodė kad puikiai pasiteisina ir velkiaujant.


10. BOMBER Long A

Vienas iš geresnių voblerių lydekoms, velkiaujant vasaros metu. Atsiliepimai apie šį masalą yra labai geri, iš įvairiausių šalių. Masalas yra plaukiantis, ilgis 11,9 cm, svoris 13 g, velkiaujant be papildomų pasunkinimų dirba 1,2 – 2,4 metrų gylyje.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą