2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Džono Vilsono sistemos plūdinei - THE LIFT METHOD

Žūklaujant karosus, karšius, karpius ar ypač lynus netoli kranto, nėra tinkamesnės sistemos plūdinei meškerei, kaip „The Lift“. Sistemos pavadinimas kilęs iš to, kad kimbant žuviai, plūdė kyla aukštyn. Naudojama nedidelė tiesi waggler tipo plūdė. Idealiai tinka iš povo plunksnos pagamintos plūdelės „peacock waggler“.

Pagrindinis valas pasirenkamas 0,14-0,22 mm storio ribose, priklausomai nuo to, kokias žuvis ketinama gaudyti. Visas plūdei subalansuoti reikalingas svoris koncentruojamas netoli kabliuko. Kai žuvis nuo dugno pakelia masalą, plūdė signalizuoja kibimą pakildama aukštyn, kadangi žuvis kartu su masalu pakelia nuo dugno ir svarelį. Taip kad pamačius tokį plūdės piruetą, reikia nedelsiant pakirtinėti.

Beje, ne visi kibimai pasireiškia kaip plūdės pakėlimai. Jei žuvis sugriebusi masalą nuplaukia tolyn, tai plūdė tiesiog bus tempiama iš paskos.

Geriausi masalai – duonos minkštimas, musės lervos, konservuoti kukurūzai, sliekai bei tešla.

Waggler plūdė fiksuojama silikoniniu vamzdeliu plūdės apačioje, nenaudojant jokių papildomų svarelių, net ir mažyčių. Pagrindinis sistemos svarelis turi būti montuojamas 5-10 cm atstumu nuo kabliuko. Jei po kibimo nepavyksta pakirsti žuvies, šis atstumas gali būti koreguojamas.


Šis žūklės metodas taip pat veiksmingas ir naktinėje žūklėje. Sistema montuojama lygiai taip pat, tik ant plūdės tvirtinamas specialus šviečiantis cheminis elementas. Tvirtinamas jis specialia skaidria žarnele, kuri parduodama komplekte kartu su cheminiais elementais. Elemento užtenka apie 8 val. Aišku, yra mėgėjų auksarankių, kurie sugalvoja būdų kaip šviečiantį elementą įmontuoti į plūdę, tik klausimas ar reikia kankintis, kai parduotuvėse gausus įvairių švieselių ir jų tvirtinimų pasirinkimas. Beje, žūklaujant naktį, plūdę reikia subalansuoti taip, kad didesnė dalis cheminio elemento būtų virš vandens.

Pagal:

John Wilson
Getting started with float fishing

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą