2022 m. gruodžio 31 d., šeštadienis

"ŽVEJO TRIBŪNA FEEDER TEAM 2" komandos 2022 metų sezono apžvalga

Keičiantis kalendoriniams metams yra natūralu prisiminti ir peržvelgti kokie gi buvo praėjusieji metai, ką jie atnešė gero ar blogo, su kokiais iššūkiais teko susidurti, kokių pamokų išmokti, ką nuveikti ir t.t. O prisimenant senuosius metus, visuomet susimąstoma ir apie tai kas laukia naujaisiais metais, kokių darbų norisi atlikti, kokių tikslų pasiekti.

Norime padėstyti ir savo sportinės žūklės komandos ŽVEJO TRIBŪNA FEEDER TEAM 2  praeinančiųjų 2022-ųjų metų retrospektyvą, trumpai apžvelgti tiek buvusį sezoną, tiek ateities planus.

2022-ųjų metų sezone mūsų komanda varžėsi šia sudėtimi – Viačeslav Zigmund, Vidas Pastarnokas, Martynas Piunovas, Tomas Valionis, Laurynas Gegužis ir Tadas Radžiūnas. Pagrindinis komandos tikslas buvo gerai pasirodyti LČ 2-os lygos varžybose ir iškovoti kelialapį į pagrindinį Lietuvos dugninės meškerės čempionatą.

Prieš prasidedant pagrindinėms čempionato varžyboms, pavasarį kai kas iš mūsų spėjo padaryti apšilimą komercinėse varžybose. Na o pirmas komandinis iššūkis laukė mūsų birželio 11-12 dienomis Valiulių tvenkinyje, kur vyko 2-os lygos pirmojo etapo varžybos. Nors varžyboms ruošėmės atsakingai, daug treniravomės, vienok šis telkinys paliko daug neatsakytų klausimų tiek prieš, tiek ir po varžybų. Taip ir nepavyko rasti tikrojo rakto šiam vandens telkiniui nulaužti, kai kas priėmė tai per daug asmeniškai, ir pasitikėjimo trūkumas sąlygojo ir ne itin gerus pirmojo etapo rezultatus, tiek asmeninėje, tiek komandinėje įskaitose. Šiame etape komanda užėmė 5-ąją vietą komandinėje įskaitoje, geriausias pasirodymas asmeninėje įskaitoje – 9-oji vieta.


Kuo dar pasižymėjo šis varžybų etapas – tai super sudėtingomis eismo sąlygomis. Kartais atrodė kad vyksta ne meškeriojimo, bet vairavimo bekelės sąlygomis varžybos. Ir nežinome kaip varžybų dalyviai, bet jų automobiliai tai tikrai dar ilgai prisimins šias varžybas :) 


Antrasis 2-os lygos etapas vyko Kauno mariose, Palemone, liepos 16-17 dienomis. Šį kartą ruošėmės ir treniravomės labai konstruktyviai. Pavyko susirinkti daug naudingos informacijos, identifikuoti kur laikosi žuvys, į kokį laimikį orientuotis, kokiais jaukais ir masalais jas vilioti. Paruoštas tvarkingas gaudymo planas lėmė tai, kad jautėmės užtikrintai, ramiai, be jokių abejonių ar blaškymosi. Rimtas nusiteikimas varžyboms lėmė ir labai stabilius rezultatus visai komandai. Pirmąją dieną komandos nariai savo zonose iškovojo 1-2-3-3-3-4 vietas, antrąją dieną 1-1-2-3-3-6 vietas. Toks stabilumas leido komandai užtikrintai iškovoti 1-ąją vietą komandinėje įskaitoje šiame etape. Asmeninėje įskaitoje 1-ą vietą iškovojo Laurynas Gegužis, o 3-ią vietą Vidas Pastarnokas.




Kuo dar buvo įdomus šis etapas, tai tuo, kad pirmą kartą Lietuvos dugninės meškerės varžybose visi dalyviai masiškai panaudojo... pripučiamas valtis :D Gerai kad šį karta jos buvo naudojamos ne žvejyboje, bet įrangos transportavimui. Bet kokiu atveju tai suteikė išskirtinumo ir egzotikos šiam etapui ir taip pat ilgam įstrigs visų varžybų dalyvių atmintyje.


Iškovota pirmoji vieta šiame etape ir prastas kitų konkurentų pasirodymas stipriai sujaukė situaciją varžybų lentelėje ir suteikė galimybę mūsų komandai pagrįstai galvoti apie pirmąją vietą ir galutinėje sezono įskaitoje.

Lemiamas LČ 2-os lygos etapas įvyko Skirvytėje, rugsėjo 10-11 dienomis. Lemiama kova buvo itin įnirtinga ir atkakli. Po sunkių kautynių mūsų komanda šiame etape sugebėjo iškovoti 3-iąją vietą komandinėje įskaitoje. Asmeninėje įskaitoje Vidas Pastarnokas užėmė 2-ą vietą.


Šis etapas tapo išskirtiniu dėl laimikiu gausos, ir labai džiugu kad mūsų komandietis Tadas Radžiūnas antrąją varžybų dieną suskėlė geriausią visų laikų dugninės meškerės varžybų svorio rekordą – 54.441 kg sugautos žuvies viename ture (per 5 varžybų valandas). Visa komanda šiame etape (t. y. penki žmonės per 10 žvejybos valandų) sugaudė 205.626 kg suminį svorį, kas greičiausiai irgi yra rekordas komandinėje įskaitoje.


Na o susumavus LČ 2-os lygos sezono rezultatus mūsų komanda užėmė 2-ąją vietą galutinėje įskaitoje, vos per plauką (atsilikę vienu baudos tašku) nusileidę konkurentų komandai iš Feedermenų klubo.  Tačiau savo siektą tikslą pasiekėme su kaupu ir užtikrintai laimėjome kelialapį kitais metais varžytis pagrindiniame Lietuvos dugninės meškerės čempionate.

Asmeninėje įskaitoje komandos narys Vidas Pastarnokas tapo 2-os lygos čempionu.



Vien LČ oficialiomis varžybomis neapsiribojome, ir komandos nariai šiame sezone sudalyvavo ne vienose komercinėse varžybose, kur buvo gaudoma tandemais.

Komandos narių tandemai neblogai pasirodė labai rimtose kasmetinėse Tandemas Starfish varžybose Skirvytėje, kur pavyko iškovoti 3-ią ir 4-ą vietas. Mišrūs tandemai, kurių sudėtyje buvo mūsų komandiečių, labai rimtai pasirodė ir dvejose Pažaislio tandemo varžybose vėlyvą rudenį.



Taigi apibendrinus galima sakyti kad 2022 metai buvo rezultatyvūs ir darbingi, tikrai turėsime ir ką prisiminti, ir kuo pasididžiuoti. Aišku, taip pat turėsime ir kur pasukti galvą bei tobulėti ateinančiais metais.

Ateinančius metus pasitinkame nusiteikę optimistiškai ir ryžtingai, norime parodyti pagrindinio čempionato varžybų dalyviams kad tikrai esame ne iš kelmo spirti, ir kad esame ne kažkokie „mažiukai tribūniukai“, kaip kartais pravardžiuodavo mus anksčiau, o rimti dėdės, su kuriais pajuokauti jeigu ir galima, tai tikrai ne žvejybos tema :)

Kitais metais nusimato ir šiek tiek naujienų LČ varžybose. Viena iš jų – kad nuo šiol komandos sudėtyje galės varžytis tik 5 žmonės, t.y. komandoje nebeliks atsarginių žmonių, kurie iki šiol varžydavosi kartu su kitais dalyviais asmeninėje įskaitoje. Tad teks draugiškai pasidalinti etapais, kad nenukentėtų nei asmeniniai nei komandinis reitingai.

Taip pat jau yra paskelbtos kito sezono pagrindinių varžybų datos bei telkiniai:


Priimtas sprendimas daugiau dėmesio skirti telkiniams su smulkia žuvimi, kadangi tokia specifika labiau sutinkama tarptautinėse varžybose, todėl norima kad čempionato metu varžybų dalyviai lavėtų reikiama kryptimi.

Ateinantį sezoną planuojame varžytis šia sudėtimi – Vidas Pastarnokas, Tomas Valionis, Tadas Radžiūnas, Laurynas Gegužis, Andrius Kaziukonis ir Martynas Piunovas. Ilgametis komandos kapitonas Viačeslav Zigmund dėl intensyvios darbinės veiklos nuo sporto nusprendė šiek tiek pailsėti, prisidedant prie komandos veiklos kitais būdais.

Pasižadame kitais metais būti socialiai labiau aktyvesni ir skelbti daugiau naujienų bei įdomesnės informacijos iš savo komandos sportinės ir kitokio pobūdžio veiklos. Turėsime ką pasiūlyti bendradarbiavimui potencialiems komandos rėmėjams bei partneriams.

Tikimės kad būsime įdomūs savo bičiuliams, sekėjams, rėmėjams ir šiaip visiems žmonėms, kuriems nesvetimas šis hobis. Būsime dėkingi už Jūsų palaikymą, pagalbą ar konstruktyvias pastabas.

Dėkojame visiems, kurie mus palaikė visus šiuos metus, kurie leido ir padėjo užsiimti šia mėgstama veikla, tobulėti, varžytis, bendrauti – kitaip tariant, gyventi įdomiai ir progresyviai.

Linkime Jums smagių Naujųjų metų ir iki kitų susitikimų !!!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą