2015 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Pasiplaukiojimas Nerimi

Vieta:      Neris, Jonavos raj.
Laikas:     2015 m. rugpjūčio 02 d. 09:00 - 15:00

Po pusantro mėnesio pertraukėlės pagaliau pavyko rasti galimybę vėl aplankyti mano mėgstamiausią upę ir paplaukioti valtimi bei paspiningauti.


Vaizdelis po praeito mėnesio pasikeitęs kardinaliai - vandens lygis stipriai nukritęs, pakrantėse suvešėjusios vandenžolės, vanduo nuskaidrėjęs. Toks jausmas, kad netyčia sumaišiau upę ir atsidūriau prie Šventosios. Senokai teko matyti kažką panašaus Neryje, nors savo mėgstamas vieteles kiekvieną sezoną aplankau bent po kelis kartus, ir taip jau trisdešimt metų be paliovos :)






Su savimi prigriebiau kelias dėžutes su nedideliais vobleriais ir porą lengvos klasės spiningėlių. Vienas 8 pėdų pusiauparabolinis, kitas - kietas tvičinginis "pagaliukas".
Beje, kalbant apie tvičingavimą lengvais vobleriukais... Vienoje parduotuvėje pavyko rasti poledinei žūklei skirtų plonyčių titaninių pavadėlių, kurių laikomoji galia 2 kg. Puikus dalykėlis tvičingavimui lengvos ar UL klasės įrankiais.


Esant tokiam skaidriam vandeniui puikiai matėsi į pakrantes žoles sulindę šapalai, pradedant nuo mažiukų, baigiant „motininiais“. Eksperimentai su tvičingavimu ilgesniais masalais apčiuopiamos naudos neatnešė, nepaisant poros smulkių žuvelių sugautų ant Jackson firmos tvičinginio „minnow“ vobleriuko. Teko ieškotis turimame asortimente mažiausių „burbuliukų“, t.y. crank tipo voblerių. Pastarieji jau pasirodė šiek tiek geriau.





Kaip ir reikėjo tikėtis, mažinant masalo dydį, mažėja ir laimikiai, nors kibimų skaičius auga. Kitaip tariant, pradeda dominuoti kiekybė, o ne kokybė.

Pvz. tokie va Neries ešeriukai... Kurie beje visi kaip vienas padengti juodais taškeliais.





Arba tokie vat nupiepę šapaliukai, iš kurių tą dieną tik vienintelis pakliuvo legalus.




Visa laimė, kad kartais „mikrobų“ paskanauja ir šiek tiek didesnės žuvelės...


Tokie tad karštos vasaros dienos įspūdžiai iš Neries pakrantės, kur panašu kad su tokiais įrankiais kaip pvz. dugninė meškerė, ar sunkesnės klasės palaidynė, kurį laiką geriau net nelįsti. O ir spiningautojams, žūklaujantiems nuo kranto, be brydkelnių nėra kas veikti, nebent patinka ravėti žoles.
  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą