2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Jig Spinner masalai

Amerikos spiningautojai seniai naudoja savotiškus kombinuotus masalus, vadinamus „Spinner Bait“ arba „Jig Spinners“. Mūsuose tokio tipo masalai tikrai nėra plačiai paplitę, nors pati idėja yra labai įdomi ir verta praktinio eksperimento.

Konstrukciškai toks spiningo masalas susideda iš įprasto „džiginio“ masalo (tai gali būti įprasti tvisteriai, riperiai ar iš siūlų surišti „gaidžiukai“, sumontuoti ant standartinių galvakablių) ir vieno ar dviejų sukriukės lapelių, sumontuotų ant V formos vielinio karkasėlio. Vielinio karkaso vidurinė dalis, kur suformuotas kampas, skirta masalui prie valo rišti. Viename karkaso gale tvirtinamas sukriukės lapelis, kitame gale formuojamas karabinas galvakabliui prisegti, arba galvakablis būna tiesiog standžiai sujungtas su viela.




Žūklaujant tokio tipo masalais, paprastai sunkesnis „džiginis“ masalas tvirtinamas vielinio karkaso apačioje, o lapelis – viršuje. Tokio tipo sistemas nesunku pasigaminti namuose. Jų gamybos ir montavimo principus nesunku suprasti pasižiūrėjus internete tokių masalų nuotraukų.

Tokio tipo spininginiai masalai labiau skirti žūklei traukiant masalą palei dugną. Kitaip tariant, tinka visi įprastiniame džigavime naudojami masalo animacijos būdai. Dėl savo konstrukcinių ypatumų, su dugnu kontaktuoja tik silikoninis masalas, o lapelis tuo metu laisvai sukasi. Masalas turėtų dirbti efektyviai tiek traukimo, tiek laisvo sklendimo metu.

Teoriškai toks masalas mūsų kraštuose turėtų labiausiai sudominti ešerius ir lydekas, na o kokia situacija bus realybėje, teks sužinoti išbandžius šiuos įdomius masalus praktiškai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą