2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Plūdės sraunumoms - Chubber

Šiek tiek įdomios info apie tai, kaip žvejoti su „chubber“ tipo plūdėmis sekliose ir srauniose upėse.

Trumpos, storos ir masyvios „chubber“ tipo plūdės puikiai tinka žūklaujant palaidyne sekliose upėse, su stipria srove. Dėl savo dydžio ir plūdrumo, plūdė pajėgi išlaikyti nemažą svarelių svorį. Tai labai gerai, nes sekliose ir srauniose upėse reikia nemažai švino ant valo, kad užtikrinti tinkamą masalo pateikimą prie dugno, kur ir laikosi dauguma žuvų.

Tipinė sistema žūklei su „chubber“ tipo plūde yra labai elementari:


Dar keli patarimai:

A) Pagrindinis valas turi būti plaukiantis. Pvz. kaip Drennan Floatfish valas. Valo storį reikia rinktis pagal gaudomų žuvų dydį. Daugumai situacijų tiks apie 0,14 mm valas, bet gali prireikti ir 0,18 ar net 0,20 mm valo, jei tikėtina sugauti ūsorių.

B) Prie pagrindinio valo „chubber“ tipo plūdė turi būti tvirtinama trijuose taškuose, trimis gumelėmis – viena ant antenos ir dvi ant kylio.

C) Yra du pagrindiniai svarelių tvirtinimo būdai žūklaujant šiomis plūdėmis – arba naudoti grupę stambių šratelių (BB, AA ar net SSG numeracijos), užspaudžiant juos apie 30 cm virš kabliuko, arba naudoti fiksuotą slyvutę. Slyvutė yra gal kiek labiau kompaktiškesnis ir lengviau montuojamas variantas.

D) Kadangi „chubber“ tipo plūdėmis žūklaujama stiprioje srovėje, žuvys neturi daug laiko masalo tyrinėjimui, todėl šia sistema galima žūklauti net nerišant pavadėlio. Aišku, kabliuko dydis turi atitikti naudojamą masalą.

Info išversta iš svetainės gofishing.co.uk

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą