2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

O čia tai geras - 2015 m. pasaulio spiningavimo iš valčių čempionato rezultatai

Kas galėtų pagalvoti...
Kad lietuviai gali didžiuotis ne tik krepšininkais ar pavienių sportininkų (pvz. Meilutytės, Savicko ir kt.) didžiais pasiekimais, bet ir tautiečių rezultatais aukščiausio lygio sportinės žūklės varžybose :)

Šiaip jau, kalbant apie tarptautinio lygio sportinę žūklę, manyčiau kad seniausiai Europos ir pasaulio čempionatuose varžosi mūsų plūdininkai, gal dar poledinės žūklės rinktinė. Bet susiformavo gan įprasta praktika, kad plūdininkai po kiekvieno čempionato lieka kažkur tarp autsaiderių ir visiškai nesudaro niekam rimtos konkurencijos. Poledinės žūklės rinktinė vidutiniškai balansuoja maždaug 4-5 vietos ribose.
Ne per seniausiai Lietuvą pasaulio čempionatuose pradėjo atstovauti fidermeisteriai bei karpininkai, bet kol kas didesnių stebuklų vyrams ten nesiseka parodyti.

O štai spiningautojai, nepaisant to kad į plačiuosius vandenis išplaukė visai neseniai (pasaulio čempionatuose pradėjo dalyvauti nuo 2010 m., tais pačiais metais įkūrus Lietuvos spiningautojų lygą LSL, vietoje buvusios LSA asociacijos ir įstojus į LSŽKL) -  bet jau spėjo pasimatuoti PČ bronzos medalius komandinėje ir asmeninėje įskaitose (2011 metais Italijoje), pasaulio čempionų medalius ekipažų įskaitoje (2013 metais Airijoje pasaulio čempionais tapo Janas Prialgauskas ir Vladas Valukonis).

O šis sezonas apskritai tapo super derlingas mūsų spiningo meistrams, nes 2015 metų pasaulio čempionate, įvykusiame rugsėjo 26-27 dienomis Estijoje, Lietuvos rinktinė tapo PASAULIO ČEMPIONAIS :)
Negana to, ekipažų įskaitoje Sigitas Lukšta ir Gintautas Šiukščius nurovė bronzą...
Labai džiaugiuosi, kad rinktinės sudėtyje sudalyvavo ir du mano bendraklubiai iš klubo "Ant bangos" - Darius Jakiūnas ir Martynas Savickas (liko penkti ekipažų įskaitoje). Teks dabar prašyti pas kolegas spiningavimo pamokų :)

Ai, bet ką čia daug kalbėti - pasigrožėkite geriau rezultatais, o varžybų įspūdžius manau vėliau vyrukai aprašys internete.

2015 m. Pasaulio spiningavimo iš valčių čempionato rezultatai 

KOMANDINĖ ĮSKAITA:



EKIPAŽŲ  ĮSKAITA:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą