2015 m. rugsėjo 27 d., sekmadienis

Spiningavimo varžybos amerikietiškai

Vaizdeliai iš amerikietiškų spiningavimo (basų gaudymo) varžybų...

Kaip atrodo mūsų lietuviškos žūklės varžybos, galime sužinoti iš interneto naujienų, žurnalų ar TV laidų (kurių iš tikrųjų turime nemažai) arba nuvykę pasižiūrėti gyvai prie vandens telkinio. Kas domisi mūsiška sportine žūklę, tas įsivaizduoja apie ką eina kalba ir plėstis šioje vietoje neverta.
Mūsų kaimyninėse valstybėse situacija labai panaši. O ir Europoje vykstančiuose spiningavimo iš valčių pasaulio čempionatuose mūsiškiai pasirodo visai garbingai ir bendras kontekstas nėra kažkoks ypatingas.

Visai kitoks vaizdelis kitapus Atlanto vandenyno. Ten spiningavimo iš valčių varžybos - tai didžiuliai TV ir realybės šou su begale žiūrovų, milžiniškais priziniais fondais (manau kad rimtesnis  žvejys sportininkas JAV iš šio užsiėmimo laisvai gali pragyventi), moderniausi kateriai bei navigacinė įranga, įrankiai ir masalai. 
Na ir... labai specifinis ir choleriškas žuvies traukimas bei forsuotas kėlimas per jėgą į valtį spiningu, spiningą laikant ne tik už rankenos, bet kažkur ir ties viduriu blanko. Žodžiu, labai specifinė žuvies traukimo technika, kurią matant sunku patikėti kad čia gaudo profesionalus sportininkas o ne  pirmą kartą laikantis rankose meškerę geltonsnapis. Nenuostabu kad amerikietiški spiningai pasižymi vos ne dvigubu galios rezervu :)  

Taigi, neįprasti lietuviškoms akims basų (amerikietiškų ešerių) spiningavimo varžybų kadrai iš 2014 metų FLW (Fishing League Worldwide) turnyro, kuriuos manau tikrai bus smagu pasižiūrėti turint laisvesnio laiko.











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą