2016 m. vasario 19 d., penktadienis

2016 metų pasaulio poledinės žūklės čempionatas Ukrainoje

Š.m. vasario 15-21 dienomis Ukrainoje, Ternopolio mieste, ant Ternopolio ežero ledo vyks 13-asis pasaulio poledinės žūklės avižėle čempionatas. Čempionate dalyvaus ir Lietuvos rinktinė, kurią atstovaus penki geriausius reitingus pagal kelerių metų vidaus čempionatų rezultatus turintys šalies sportininkai. 



Ternopolio ežeras yra apie 317 hektarų ploto. Minėtame ežere vyksta daug įvairių žūklės varžybų, ežere gausu įvairių rūšių žuvų, iš kurių žūklaujant žiemą dominuoja kuojos, karšiai, ešeriai, pūgžliai, aukšlės. Planuojama pasaulio čempionatą vykdyti maždaug 2,5 – 4,5 metrų gylio žūklavietėje.





Įsivaizduoti kaip atrodo ežeras, kuriame vyks šis pasaulio čempionatas, padės kad ir šis filmukas:



Čempionate varžysis 10-ies valstybių komandos - Baltarusija, Ukraina, Latvija, Lietuva, Suomija, Norvegija, JAV, Mongolija, Lenkija, Švedija. Šį čempionatą praignoravo Rusija, greičiausia kad dėl politinių pažiūrų.
Pagal iš anksto pateiktas paraiškas, Lietuvos delegacija šį kartą numatyta pati gausiausia iš visų čempionate dalyvausiančių šalių – net 18 žmonių. Iš jų 5 dalyviai, 2 treneriai, rinktinės vadovas ir net 9 lydintys asmenys. Kurie, jei atliks pagalbininkų (taip vadinamų „avatarų“) funkcijas, turėtų būti labai stiprus ramstis mūsų sportininkams. Antri pagal gausumą yra tik amerikiečiai, užregistravę 16 asmenų.

Lietuvos rinktinės sudėtis labai šauniai aprašyta straipsnyje žūklės tinklapyje „Ant-bangos“, kuriame pateikiama ir šiek tiek pasaulio čempionatų istorijos.

Panašu, kad šiemet mūsiškiai kaip niekad rimtai nusiteikę laimėti aukso medalius, tad nuoširdžiai ir palinkėkime jiems tradicinio „Nei žvyno – nei uodegos“, kad šios viltys išsipildytų... 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą